Historien bag Webpakkeriet

Af Helle Skou-Nielsen, Nordhjem.dk

Det er mange års erfaring med udlicitering af Nordhjems webshop til eksterne lagre, der ligger bag stiftelsen af Webpakkeriet.

Nordhjem, som siden 2003 har solgt boligindretning på nettet til 10.000vis af danske forbrugere, har siden 2008 haft et eksternt lager.

Det er den klassiske historie om en webshop, der vokser ud af privaten. Meget ud af privaten. Ved knopskydning - og mange lagerflytninger, løses det stigende behov for flere og flere forsendelser. Der skal lagermedarbejdere til. Flere lagermedarbejdere. Flere flytninger. Flere kvadratmeter. Flere reoler.

Til sidst følte jeg, at det handlede mere om lager - end om det, der egentlig var min interesse og min passion. Nemlig boligindretning.

Jeg valgte at udlicitere mit lager. Det virkede simpelt. I 2008 var der endnu ikke så mange web-shops, der havde valgt denne løsning. Og Nordhjems første udliciterede lager blev et lager, der hidtil mest havde beskæftiget sig med at flytte hele paller. Og ikke så meget ordrer til slutforbrugere, som kræver meget mere præcision.

Ja, ok. Det gav mening, at det ikke virkede. Vi flyttede igen.

Og vi flyttede igen. Til et lager, som havde specialiseret sig i web-shops. Vi troede, at det ville blive godt. Men det gav stadig udfordringer. Manglende præcision. Manglende omhu.

Jeg var kommet fra asken til ilden. Jeg brugte ALT for meget tid på reklamationer. Lagersvind. Lagerdifferencer. Skulle jeg give op? Trække lageret hjem?

Nej, jeg gav det endnu en chance. Efter grundig research.

Det blev en katastrofe. Jeg var nu i en situation, hvor jeg måtte sande, at der ikke fandtes et lager, der kunne være præcis - hurtigt - og omhyggeligt.

Vores varer er skrøbelige. De kræver utroligt meget præcision. Vores kunder elsker detaljer. Og for dem er der forskel på rosa og pink. Og de vil have deres varer med det samme.

Ved et rundspørge blandt kolleger stod det klart, at jeg var havnet i det mareridt, som alle, der overvejer at udlicitere sit lager frygter.

Jeg måtte lukke Nordhjem i næsten 2 måneder.

Vi besluttede at skabe et lager, som ikke bare kunne betjene Nordhjems kunder til UG. Et lager, som kunne give mig lysten og modet tilbage til at arbejde med det, jeg oprindeligt ville. Men også et lager, som kunne betjene andre web-shops.

Det er lykkedes.

Ved et intenst arbejde kan vi nu melde, at vi har nået det, vi gerne ville: At Webpakkeriet fungerer 100% som det lager, jeg i mange år har drømt om at have.

Vi har nu en fejlmargen, som er så lille (under 0,2%), at den er fuldstændigt ubetydelig.

Jeg bruger min tid på indkøb og udvikling af vores web-shop, kontakt til leverandører - og alt det andet, jeg gerne ville.

Hvis du overvejer at udlicitere dit lager, så vil jeg anbefale dig et besøg hos Webpakkeriet. Her vil du opleve et pakkeri, der forstår dig og dine udfordringer. Og forstår, at det er dit hjerteblod - og dit "barn", du giver fra dig. Og det skal behandles ordentligt.

Helle Skou-Nielsen
Nordhjem
- Gør din bolig til dit hjem

Webpakkeriet aps
Vejlevej 15
Ølholm
7160 Tørring

T: +45 4017 2074
E: mail@webpakkeriet.dk
CVR-nr. 3608 2593

Varelevering:
Varer leveres ved Port 1.
Ring på telefon 4017 2074 for ekspedition.

Afhentning:
Varer bestilt fra vores kunders webshops, kan afhentes i henhold til afhentningstidspunkter i den pågældende webshop.


Se vores Smiley-kontrolrapport.


Her finder du os: